HOE BEREID IK ME VOOR
OP MIJN EXAMEN?

Zoals voor elk examen wil je voorbereid zijn op je examendag.

Je kunt verscheidene dingen doen ter voorbereiding op je Cambridge examen.

Neem deel aan onze voorbereidende cursus
Sommige mensen studeren liever in een groep. Omdat ze dan beter kunnen leren of omdat ze motivatie van buitenaf nodig hebben om de opdrachten goed te doen en zich eraan te houden. Wat de reden ook is, een Cambridge cursus ter voorbereiding kan een waardevolle manier zijn om je klaar te stomen voor het examen.

voorbereiden

De voorbereidende cursus bestaat uit 4-8 deelnemers. Een ervaren docent deelt alle ins en outs van het examen en begeleidt je door het materiaal. Een cursus bestaat uit 10 lessen van elk 2,5 uur. In een paar maanden heb je genoeg vertrouwen om het examen te doen en heb je mensen leren kennen die hetzelfde pad volgen. Kijk voor meer informatie over de cursussen op deze pagina.

Kies het juiste niveau voor jou
Door het juiste niveau te kiezen (afhankelijk van je huidige niveau Engels en je behoeften (bijvoorbeeld het minimumniveau waar je werkgever of school om vraagt)) weet je zeker dat je het beste resultaat behaalt dat binnen je vermogen ligt. Door een placement test te doen kun je erachter komen wat je huidige niveau is. Lees ook over hoe een examendag verloopt.

Oefen met het juiste materiaal

Boeken & websites
Je kunt je Engels op meerdere manieren verbeteren. We raden je aan verschillende hulpmiddelen en materialen te gebruiken die te vinden zijn. Maar om er zeker van te zijn dat je bekend bent met de soorten oefeningen en vragen die je op het examen moet doen, is het belangrijk om ook Cambridge materiaal te gebruiken. Online is gratis oefenmateriaal beschikbaar, maar je kunt ook een boek (inclusief online materiaal) en/of oefenexamens gebruiken.

Video en audio
Videowebsites zoals Youtube kunnen je helpen met de voorbereiding door naar oefen/voorbeeldexamens te kijken. Voor het mondeling examen is dit erg handig. Je kunt ook oefenen door te luisteren en kijken naar Engelse programma’s (bijvoorbeeld via Netflix). Zorg ervoor dat je naar verschillende Engelse accenten luistert, aangezien de toets niet alleen Brits Engels bevat, maar ook Amerikaans Engels, Australisch Engels en soms ook andere varianten.

Als je met officieel Cambridge-materiaal oefent, bevat het online gedeelte ook audio en video.

Zoveel Engels als in je leven past!
Tot slot, de beste manier om een taal te leren is door deze zoveel mogelijk te gebruiken. Dit betekent dat hoe meer je Engels hoort, ziet, spreekt en schrijft, des te beter je bent voorbereid op het examen. Je kunt zelfs overwegen om een paar dagen naar Engeland te gaan, of langer, in de week voor je examen, mocht je de kans hebben.

Probeer Engels onderdeel maken van je dagelijkse leven. Kijk ’s ochtends het BBC-nieuws, lees een Engelse online krant, kijk Engelse programma’s (het liefst zonder ondertitels), luister Engelse podcasts. Zorg ervoor dat het leuk materiaal is. Je leert meer wanneer je het leuk vindt!